PUBLICITAT

L’IPC baixa i afavoreix als ciutadans en habitatge i aliments

La variació anual de l’índex de Preus de Consum ha disminuït, degut principalment a la disminució de la inflació en l’habitatge, el gas i l’electricitat i situant-se en 5,4%. Els preus també han baixat amb certs aliments i algunes begudes.

La reducció dels preus ens beneficia a tots com a ciutadans i permet que destinem els diners restants a poder fer els nostres estalvis, i en algun moment puntual gastar-ho amb algun caprici que desitgem. És important estalviar i no tothom té la sort de poder-ho fer depenen del sou que cobra a final de mes, així que tot el que sigui reducció de preus en aspectes que influeixen directament en la nostra vida quotidiana són totalment benvinguts. A veure si en el que queda d’any augmenta el salari mínim i les persones tenen una mica més de marge comptant amb l’elevat preu dels lloguers en el qual ens trobem actualment.

Els carburants també han experimentat una reducció de preus el que benefici a tota la gent que utilitza transport per desplaçar-se, moltes famílies que agafen l’autocar per anar a la feina i en menor mesura el taxi, i també les persones que agafen el seu cotxe personal per arribar al seu lloc de feina. La moto és un dels altres que també s’utilitza molt, ja que és molt fàcil d’aparcar a tot arreu degut al seu petit tamany.

Pel que fa a la inflació subjacent, que és la variació de l’IPC sense tenir en consideració els productes energètics la variació anual del mes passat es va situar en el 5,9%, cinc dècimes per sobre de l’IPC registrat.
Com més baixi l’IPC amb productes bàsics més facilitats tindrà la ciutadania per a poder viure en el seu dia a dia, res és gratis i s’agreix enormement la reducció dels preus en tot el que proposin.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT