PUBLICITAT

El fons de reserva de la jubilació augmenta a inicis d’any

El fons de reserva de jubilació de la CASS puja  després de la davallada del 2022. Una tendència a l’alça que hi ha hagut al primer trimestre del 2023. L’any passat la misèria que cobraven les persones quan es jubilaven no era normal, sent un tema dens i rellevant, en el qual es van posar les cartes sobre la taula, i actualment notem l’increment.

 No pot ser que els ciutadans ens passem tota la vida treballant per rebre una jubilació tan baixa. Hi ha gent que si es paga el pis i el menjar, ja no pot pagar la llum, ni d’altres coses relacionades amb àmbits de la vida quotidiana.

Cada vegada hi ha més persones jubilades i, en conseqüència, s’han de pagar més pensions, el que suposa un alt increment comparat amb altres anys anteriors.

L’esclat de la guerra d’Ucraïna i, en efecte la inflació de tot, especialment, el menjar i els carburants ha suposat una pujada de la inflació de la borsa. Ara, durant el primer trimestre, el fons ha començat a repuntar, al gener van ser 1.500 milions i a finals del mes de març se situava en 1.548 milions. Tot i així els actius no es poden comprar amb els de fa dos anys, que encara eren més alts, concretament 1.586 milions destinats a pagar les pensions dels jubilats.

És important que els diners augmentin al llarg dels anys per poder oferir un agraïment adequat a la gent treballadora de sempre. Si és així, la gent es pot retirar bé, i amb les despeses cobertes que és el més normal després de cotitzar tota la vida. Una jubilació digna és el que mereixem tots i hem de continuar lluitant i fent tot el que estigui en les nostres mans perquè cada any els milions al fons de jubilació siguin més, aquest fet també depèn de les persones que gestionen el tems des de dintre, que són els que tenen la safata en mà.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT