PUBLICITAT

El ciclisme, un dels esports més pràcticats arreu del país

Andorra és un país on el ciclisme té molt pes, ja que molts esportistes, professionals i amateurs es dediquen a pedalar per a conèixer els grans paisatges que tenim al Principat.

Per aquesta raó es fan molts esdeveniments al país relacionats amb el món de la bicicleta, concretament el 20 de maig i el tres de juny es realitza la campanya de mobilitat.

El Museu Bici Lab Andorra és un museu únic i exclusivament dedicat al món de la bicicleta i es troba en ple centre d’Andorra la Vella. L’entitat integra la col·lecció de la família Riberaygua, inigualable, extensa i amb un valor històric incalculable. Quan van fer el museu i van tenir clar el concepte de la bicicleta i el món que l’envolta, i després de saber tots els requisits tècnics (espais, alçades...) van posar en marxa l’ampli equip on figuren enginyers audiovisuals, dissenyadors, pedagogs i productors audiovisuals per a portar a terme el museu. Disposaven de 1.700 m² dividits en dos nivells, els espais són diàfans i s’ha complert amb tots els requisits museològics i museogràfics. A la planta baixa trobem la recepció amb el mostrador, que fa la forma dels corrents d’aire que es generen amb l’aerodinàmica de les bicicletes i els cascs, és una peça orgànica molt difícil d’executar, però que actua com un element central de l’espai. A més, en el mateix nivell està la botiga, la zona d’exposicions temporals i una petita zona expositiva.

En definitiva aquest Museu representa el que suposa el món de la bicicleta per als ciclistes del país el medi ambient, les noves tecnologies, la salut, la salut mediambiental i l’oci i el turisme.

Mai deixem l’activitat física, ja que tant físicament com mentalment serveix per a portar una vida més saludable, també a nivell psicològic.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT