PUBLICITAT

L’efecte hivernacle ha augmentat l’últim segle

Els gasos d’efecte hivernacle han augmentat molt al llarg dels últims anys a causa de la contaminació de l’atmosfera, i això està provocant que la superfície del planeta estigui cada vegada més calenta. L’escalfament global del planeta és un fet preocupant i encara que dos o tres graus més semblaria que no afecten, és totalment incert, ja que la pujada de la temperatura a la terra pot provocar un canvi climàtic a nivell mundial que afectaria espècies animals i també fulminaria la vegetació i l’agricultura. Aquest fet afectaria de manera directa a totes les persones i les deixaria sense la majoria de béns que els hi permeten viure, sigui en termes de feina o bé alimentaris.

Algunes de les principals causes de l’augment de l’efecte hivernacle són les fàbriques industrials, el transport, les energies no renovables i la mala gestió del reciclatge, provocades pels éssers humans. També n’hi ha de naturals com les inundacions o les séquies. Les activitats humanes que realitzem al nostre dia a dia suposen aquest increment, però són necessàries per a l’economia mundial. Entre tots hem d’aconseguir frenar l’augment dels gasos perquè si no algun dia ens haurem d’enfrontar a les dures conseqüències de la pujada de l’escalfor a la terra.

Una de les repercussions del canvi climàtic seria l’afectació de l’equilibri dels ecosistemes que trencaria l’equilibri ecològic i els diversos elements que componen l’ambient.

L’ecosistema proporciona aliment als éssers vius mitjançant la circulació permanent de nutrients essencials com són l’oxigen i el carboni.

No trencar aquesta estabilitat seria ideal per mantenir l’existència i el desenvolupament de tots els éssers vius que habitem la terra, amb el mateix ecosistema com hem fet fins ara.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT