PUBLICITAT

Tenir gos a Andorra és missió impossible per a tothom

És un país modern o això sembla quan parlem d’Andorra, però hi ha un tema que no s’entén i és que està ple d’espais per a gossos, als bars i restaurants també pots entrar amb la teva mascota, però això sí, si busques un pis on acceptin mascotes és pràcticament impossible trobar-lo.

I no és que hi hagi pocs gossos al país. De fet, molts andorrans i residents tenen mascota. Per què aquesta incongruència? Al final ja dona per pensar que el país va de pet-friendly, però que realment només ho és pels turistes. Perquè sí, ells venen i poden anar a dinar i sopar on vulguin que no els posaran cap problema. També podran trobar hotels on els acceptin amb l’animal, però ja poden resar per no haver vingut per a quedar-se perquè si ho fan, tindran un problema.

Tot i la prohibició la gent continua tenint animals a casa perquè és l’única alternativa. Si tens una mascota no és lògic que te n’hagis de separar perquè s’hagi posat de moda prohibir gossos a tots els edificis d’Andorra.

El que seria normal fer és, si volen els propietaris de pisos, demanar un mes més de fiança per si el gos fa alguna destrossa a la habitatge i deixar per escrit que l’arrendatari es fa responsable de qualsevol desperfecte que hi pugui haver. Però d’aquí a prohibir tenir gos a casa hi ha una gran diferència. I més si parlem de peluts que no molesten als veïns, que no lladren i que estan ben educats. Allò que diuen de què sempre paguen justos per pecadors és el que passa aquí. Però ja crec que potser el que s’hauria de fer és que el Govern posés fil a l’agulla i regulés això perquè cada vegada se sent més gent amb aquest problema. Un han de deixar la mascota amb familiars o a residències canines i altres decideixen arriscar-se perquè viure amb la mascota no hauria de ser qüestionable.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT