PUBLICITAT

La salut mental, un dels principals problemes al món

Quan parles amb psicòlegs t’adones del greu problema de salut mental que hi ha a la població mundial en general i sobretot en els més joves. 
A vegades es parla dels problemes dels adolescents durant la pandèmia ja que no podien sortir i la seva vida social es va veure reduïda a estar tancats a casa i fer classes telemàtiques, però oblidem que per a molts d’ells aquests problemes continuen. De tant en tant encara se sent gent jove dient que se senten insegurs sense dur mascareta i es nota com els vincles socials han canviat.

I aquest tema segueix sent d’actualitat i més en un país com el nostre que fins fa pocs dies no es va decidir que els serveis psicològics entressin per la sanitat pública enlloc de fer pagar als pacients que necessitaven teràpia. És un avenç haver-ho fet, és cert, però cal posar encara més èmfasi en la importància que té la salut mental.

En parlen esportistes, actors i actrius i cantants. De fet, a tot el món encara es recorda la imatge de Simone Biles renunciant a les Olimpiades on era de les preferides, per problemes de salut mental. I va tenir la valentia d’explicar-ho. Exemples com el d’ella han fet que cada vegada més persones s’atreveixin a expressar que no estan bé i optin per demanar ajuda. Que ella ho fes públic va ser de les millors coses que ha pogut fer per ajudar-se no només a ella sinó a totes les persones que pateixen.

Però com demanes ajuda en països on no es dona importància a aquest problema? És difícil. I més ho és si no et pots permetre pagar-te una visita setmanal al psicòleg. Ara sí es pot dir que Andorra es preocupa per la salut mental dels seus habitants o almenys ho comença a intentar. Estaria bé adonar-nos que la salut mental és igual d’important que la física.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT