PUBLICITAT

Tic tac, ara sí que comença a córrer el rellotge

Les declaracions d’Enseñat ahir van ser encertades. I ho van ser sobretot perquè es veu algú jove amb ganes d’enfrontar els reptes de futur del país. 

Ara bé, que un nou síndic hagi de demanar evitar ingerències i distorsions dins el Consell General sembla més propi d’un altre segle que no quelcom que s’hagi de demanar l’any 2023. El problema no és que no hagi de fer aquestes declaracions, sinó haver-les de fer.

Tot i ja tenir el Consell format, el dia tampoc va ser gaire emocionant si tenim en compte que Xavier Espot, en les seves declaracions, va afirmar que encara no està clar qui seran tots els membres del govern. En els últims dies s’han anat filtrant possibles noms als mitjans de comunicació. El que encara no s’ha confirmat és que un personatge destacat a la política andorrana com és Landry Riba segueixi, tot i que seria el més lògic, tenint en compte que és qui ha començat i ha anat fent el seguiment de les reunions per a l’acord d’associació amb la Unió Europea. I és més que probable que sigui ell qui segueixi endavant amb aquestes negociacions.

El rellotge ja sí que comença a córrer, fa més de vint dies que els ciutadans estaven votant a les urnes i ara ja sí que ha arribat l’hora de saber qui formarà part del govern que liderarà Espot.  

El dia d’ahir va ser alegre pels nous consellers, com és evident, però no ho devia ser tant pels que s’han quedat fora o no han obtingut els resultats esperats. Els líders d’Acció i Liberals, que esperaven formar part de l’arc parlamentari, ahir ho van haver de seguir des de fora. I, com a altra cara de la moneda, va ser un dia alegre per a polítics com Cerni Escalé que entra per primera vegada al Consell havent triomfat a les darreres eleccions del 2 d’abril.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT