PUBLICITAT

El preu desmesurat dels lloguers: un problema a resoldre

Les autoritzacions de residència creixen un 44,4% l’últim trimestre del 2022. I és que un munt de persones d’altres països, principalment Espanya i França venen al Principat en cerca de feina i s’acaben quedant, i els papers per fer-se resident augmenten amb aquest percentatge els de l’any passat.

Per aquesta raó, és de vital importància solucionar el preu dels lloguers i fer-los accessibles, un dret fonamental de qualsevol habitant, tant al Principat, com arreu del món. Un pis de dues habitacions ronda els 1.400-2.000 euros, preus inassumibles por la major part de la població, tenint en compte que aquestes xifres suposen més del 35% del sou d’una persona de la classe treballadora. És una vergonya i ja va sent hora de què el Govern posi els preus a lloc perquè la gent pugui obtenir un habitatge de lloguer a preu assequible.

Durant el quart trimestre de l’any passat, el nombre de baixes es va situar en 251, un 26,8% més respecte al mateix trimestre de l’any anterior. Amb aquesta dada trobem una forta marxa de gent del país que segurament ho va fer per la pujada desmesurada dels preus dels lloguers. És un problema molt greu i no es pot esperar a buscar solucions, s’ha de començar a actuar ja perquè si no cada vegada marxarà més gent, i Andorra és un bon país per viure-hi. No només per la seguretat que assegurem sinó també per l’entorn, espectacular i, a més, la gran oferta de feina. Tres de les raons per les quals la gent ve al país i, finalment, s’hi queda.

Si tots poguéssim tenir un pis que es pogués pagar amb bones condicions, no hi hauria pisos compartits, que, al cap i a la fi, és una pèrdua econòmica per als propietaris.

Aquest problema ha d’estar solucionat en menys de quatre anys i esperem que el Govern faci tot el possible per sortir d’aquest pou fosc.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT