PUBLICITAT

Semblava que es quedaven fora, però al final estaran dins

Ara sí i ara no. Semblava que amb aquesta majoria absoluta ja no hi cabien ni els que havien estat socis de govern i al final resulta que la porta no està tancada del tot, i que potser sí. Després del resultat de les eleccions del passat 2 d’abril semblava que Liberals es podria quedar fora del tot, però a final tot apunta que hi serà. Perquè si Conxita Marsol va a Govern, puja el primer de la llista, fet que donaria una cadira als de Josep Maria Cabanes.

El més estrany de tot és que no s’hagi sabut fins ara i que tots ho dubtàvem fins a l’últim moment. Estava clar que Demòcrates no anava a perdre la majora absoluta per donar alguna cadira a Liberals, però també estava clar que Marsol entraria a govern tenint en compte d’on venia i que ningú deixa un càrrec per no anar enlloc.

També s’havia parlat d’un possible segon conseller de Liberals, però poc intel·ligent seria per part del guanyador indiscutible d’unes eleccions cedir quelcom que els podria acabar sortint malament, ja que els faria perdre la majoria absoluta.

Què faran amb ells? El donaran algun ministeri? Sembla que sí, però tot segueix a l’aire. Seria un bon gest tenint en compte que el fet d’haver presentat llistes conjuntes els ha perjudicat i està clar que el que ha beneficiat a uns, ha perjudicat altres.

Ja queden pocs dies per saber com queda tot i la setmana vinent sortirem de dubtes. De moment l’únic que podem fer és esperar i conformar-nos amb aquestes petites informacions que van apareixent cada dia i que es filtren de les reunions entre partits. A part de Liberals falta saber què passa amb el conseller d’Acció i com l’integren a DA.

I tot i que sembli un embolic, l’escenari és el més senzill, ja que sense majories absolutes sempre s’ha d’esperar a sorpreses de pactes d’última hora.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT