PUBLICITAT

Tots els països haurien de cuidar als emprenedors

Està clar que molts emprenedors venen al país per els avantatges fiscals que els suposa i més si ho comparem amb països com Espanya. 

Ahir va ser el dia mundial de l’emprenedoria i el cert és que Andorra n’és un referent. No només perquè n’hi ha molts sinó perquè cuida a la gent que comença nous negocis.

Últimament, n’estem entrevistant a uns quants. Molts d’ells són espanyols residents aquí des de fa uns quants anys. Van venir per les condicions fiscals i es van quedar per l’ecosistema d’emprenedors que té el Principat. N’hi ha de diversos països i de sectors molt diferents tot i que abunda el món digital. No només influencers o youtubers, sinó gent que té negocis que els permeten treballar en línia des de qualsevol lloc del món i només necessiten un mòbil i un ordinador. Fins ara se’ls ha cuidat sí, però passarà el mateix quan s’hagi firmat l’acord d’associació amb la Unió Europea? Aquesta és la pregunta que es fan molts d’ells. Si bé és cert que hi ha un punt d’informació per a empresaris, la desinformació sobre el tema preocupa molt a totes aquestes persones que es dediquen al món digital. I aquesta incertesa mai és bona perquè al final molts d’ells acabaran marxant del Principat i anant a altres països on els sigui més rendible.

Tot govern té l’obligació o hauria de tenir-la de cuidar l’emprenedoria. Aquí a Andorra de moment es fa i és el que s’hauria de seguir fent sempre. Sobretot si no vol acabar sent un país com Espanya que el que fa és ofegar als petits i mitjans empresaris amb impostos i que està fent que tota aquella persona que té un negoci acabi marxant del seu país per a poder tenir unes bones condicions de vida i poder gaudir del que guanyen amb el seu esforç.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT