PUBLICITAT

Si volem trobar motius per queixar-nos, els trobarem

La nova legislatura començarà amb una mica de tensió per la denúncia d’Emili Campos per irregularitats en el vot a Batllia. Però no tot el que està passant aquest mes és negatiu. De fet, un dels punts més positius se l’enduu la població que, ben mirat, és qui més s’ho mereix. I les coses que agraden moltes vegades tenen a veure amb la butxaca. Tothom, com és normal, es preocupa per temes econòmics. I quan diem punt positiu, ens referim a baixada de preus i, en un moment en el qual els pisos no paren de pujar, el preu dels carburants baixa. Ho han fet tots, és a dir, el gasoil de locomoció i el de calefacció, ja que encara que ja estem a mitjans d’abril, la calefacció molts dies encara es necessita. I la benzina i gasoil de vehicles també ha baixat i això ho nota tothom a la butxaca. No és el mateix posar benzina a 1,37/l o 1,41/l que fer-ho a deu o quinze cèntims més.

I això que, per sort, aquí no hem patit tant les conseqüències de la guerra d’Ucraïna en aquest aspecte. Si bé els preus van pujar, no ho van fer com als països veïns. Durant unes setmanes podia semblar que era més barat baixar a la Seu d’Urgell a omplir el dipòsit per l’ajuda de 20 cèntims el litre del govern espanyol, però ara no hi ha color entre el preu d’aquí i el d’Espanya o França.  De fet, el que va fer Espanya va ser posar una tireta a la ferida o, dit d’altra manera, va adoptar una mesura que es podria qualificar de ‘chapuza’, ja que de res va servir.

Així doncs, sí que podem queixar-nos de moltes coses, però no d’això, ja que els preus dels carburants han arribat a ser inclús més barats que abans de la invasió russa.

Motius de queixa? Molts! I si en busquem segur que cada dia se’ns ocorren coses noves per les quals protestar, però el que és cert és que hi ha pocs països com Andorra i, en el fons, tots ho sabem.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT