PUBLICITAT

Com es tracten les nostres dades personals?

La publicació i filtració de dades personals d’usuaris s’ha incrementat en un 38% durant el 2022. Segons es desprèn de la memòria anual de l’Agència Nacional de Ciberseguretat d’Andorra (ANC-AD) publicada aquesta setmana, aquest augment deriva de l’alt nivell d’atacs deguts a la Covid-19 i el teletreball.

La relaxació dels usuaris i la falta de mesures de protecció han derivat més atacs a les dades de tothom, el que probablement provocarà neguit a més d’un ciutadà, i si ens permeten, a uns quants. Que important és sentir-te protegit en un món on sembla que ens controlen des de tot arreu: els bancs mitjançant les targetes bancàries saben en què gastem els nostres sous (excepte si treus efectiu), les xarxes socials (voluntàries) i fins i tot els telèfons mòbils, amb els moviments que cadascun realitza a la seva vida privada.

En relació amb les amenaces detectades a través d’internet cap als usuaris, l’ANC-AD ha constatat que el 22% dels atacs han estat relatius a campanyes de ‘phishing’ adreçades a robar dades personals, mentre que també s’han constatat estafes mitjançant programaris de segrest en un 18% dels casos.

Tot i que el nombre d’atacs s’ha ampliat en un percentatge significatiu, l’amenaça per programari de segrest ha minvat puntualment durant l’últim trimestre de l’any, fet que ha provocat que s’hagi reduït el nombre de casos reportats per aquest tipus d’atac.

Vosaltres sou els únics que autoritzeu l’ús de les vostres dades personals, vosaltres decidiu a qui els hi doneu i per què.
I sobretot cada vegada que us demanin una dada personal, pregunteu quina és la finalitat de la recol·lecció d’aquesta.
Protegiu-vos de tot el que pugueu, mai se sap per a què poden utilitzar la informació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT