PUBLICITAT

La mobilitat i l’eficiència energètica van de la mà

Aquest cap de setmana de Setmana Santa es preveu una gran afluència de vehicles al País, 58.000, per ser més exactes.
En un país tan petit com el nostre la mobilitat de qualitat, diversificada i sostenible és primordial si es volen fer les coses de manera adequada.

I per on es pot anar per fer les coses bé i poder complir els tres punts que hem mencionat anteriorment? Doncs, en primer lloc, creant vials on realment són necessàries com el que es va construir fa ja uns anys a Sant Julià de Lòria i que esperem que també es porti a terme el de la Massana durant aquesta nova legislatura que tot just comença. I, en segon lloc, creant una mobilitat que es diversifiqui i alhora sigui sostenible amb el planeta.

El transport demana petroli, per tant, és un sector amb una dependència crítica del mercat d’hidrocarburs i això fa que la política energètica relacionada amb el transport hagi de girar entorn de dos eixos: millorar l’eficiència energètica dels vehicles i fer servir altres fonts d’energia.

Sortosament, els motors de combustió interna són cada cop més eficients, i cada vegada anirà a més. Els nous materials: més lleugers i resistents i la gestió electrònica dels motors, les caixes de canvi i la conducció permetran vehicles força més eficients que els actuals.

Ser eficients a l’hora de triar el transport adequat ens portarà a viure en un país més sostenible i net, pel que fa a l’aire que respirem. I indirectament, estarem contribuint a una millor salut de les persones, i una mesura adequada per convertir el planeta, i en concret Andorra, en un lloc més lliure d’emissions de CO2 que afecten l’atmosfera.

Si tots contribuïm a aquesta millora, el planeta ens ho agrairà enormement.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT