PUBLICITAT

Quin és el panorama post eleccions?

Els andorrans van decidir el passat diumenge que el país seguis governat per Demòcrates, van triar estabilitat.

Amb una majoria absoluta i 16 escons dels 28 que componen el Consell General, el partit taronja es va erigir una vegada més com la força política més estimada entre els votants andorrans. Els resultats no només es van veure reflectits en la candidatura nacional sinó també en les territorials, on tot el mapa del Principat es va cobrir de color taronja, excepte Sant Julià de Lòria, on va arrassar Concòrdia. En la reunió d’aquest matí, Jaume Serra ha explicat que la confiança de la ciutadania andorrana en DA «no ens portarà a l’autocomplaença», perquè són molts els reptes de país i problemàtiques que caldrà afrontar durant la propera legislatura. 

Cerni Escalé de Concòrdia va deixar clar que les persones del país els han donat una gran responsabilitat, que s’ha de traduir en fer una molt bona feina al Consell General. Assegura que faran oposició de forma generosa, però també transparent i valenta.

La ressaca electoral després dels resultats de diumenge passat no es va viure de la mateixa manera a tots els partits. Els més malparats van ser els socialdemòcrates, que no tan sols no van aconseguir ser l’alternativa al Govern actual sinó que a més els resultats van ser molt pitjor dels esperats. Ahir es va convocar una reunió en la qual inevitablement hi haurà un canvi de noms en la llista del partit. Des del passat diumenge la formació està sumida en una jornada de reflexió per decidir que fer en els pròxims dies i cap a on anar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT