PUBLICITAT

Afer Grifols: tenir l’enemic a casa i no veure-ho

Aquest afer comença a tenir l’aparença de ser una telenovel·la el més pur estil d’aquelles veneçolanes dels anys noranta o les més actuals d’origen turc.

En termes més seriosos, la real constatació és que els veritables enemics, els que realment estan posant bastons a les rodes i els que aconseguiran que el projecte se’n vagi en orris no són els opositors «oficials» al projecte. No són la gent de la plataforma anti-Grifols, ni tampoc els dos membres de l’oposició recent al Comú d’Ordino. 

Senyors de Grifols els veritables enemics del seu projecte viuen a casa seva i són els seus socis institucionals al Principat, Govern i Comú d’Ordino, tots dos demòcrates i que fan les coses tan malament com poden i saben.

La signatura del contracte entre la biotecnològica i l’executiu de Xavier Espot sense un marc legal que el sustentés, la subsegüent modificació i adaptació a mida de tres lleis fent ús i abús de la seva majoria absolutista, la voluntat del comú ordinenc de Mortés per reubicar rotondes i accessos, a preu milionari, per a afavorir els interessos del laboratori sense considerar opcions més econòmiques i tantes altres relliscades fan que ens plantegem si tot plegat no serà una operació trenada pel mateix govern i el seu abnegat comú per posar tota l’opinió pública en contra i evitar que el projecte tiri endavant.

I per rematar-ho, la candidata demòcrata per Ordino, Berna Coma, ha etzibat en un dels debats electorals que el cost del laboratori no serà de 25 sinó de 36 milions d’euros. Un increment del 40%. I recordem que el Govern sufraga el 20% d’aquest cost, 2 part de regalar els terrenys i fer els accessos. Vaja, tot un reguitzell d’ets i uts entre els que, aparentment, ni un d’endreçat ni un d’encertat a la primera. Alguns cops el nostre major enemic el tenim dormint al  nostre costat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT