PUBLICITAT

El sainet Grífols i les similituds amb «Bienvenido Mr.Marshall»

El dossier Grífols, projecte estrella – o estrellat - del Govern demòcrata liderat per Xavier Espot o pel seu soci Liberal, ha fet un nou pas vers el seu objectiu final: instal·lar un laboratori de qualificació P3 al territori nacional, més concretament a Ordino.
No obstant això, si atenem a les notícies que es van llegint a la premsa internacional sobre nefasta la gestió global que aquesta multinacional està duent a terme, tant econòmica com orgànica i de recursos humans, es podria pensar que en realitat Grifols recala al Principat per mirar de reconduir, en part, la situació i tractar de salvar algun moble.

Només algunes dades il·lustratives. Grífols es troba en procés d’acomiadament de 2.300 treballadors arreu del món. Grífols ha tingut tres presidents en poc més de quatre mesos. Grifols es troba en caiguda lliure a la borsa, amb les seves accions perdent un 10,70% des de l’inici del mes de març i un acumulat del 24% a les darreres 20 sessions. I per acabar de rematar, Grífols arrossega un deute de 9.000 milions d’euros. Poca broma!

Ara, si per art de la màgia del Govern i del Comú d’Ordino aquesta multinacional es troba amb un país que ofereix terrenys a cost zero, accessos a cost zero i li costegen el 20% de la construcció de l’edifici - el Govern forma part de la societat que promou el projecte - potser sí que acabarà maquillant els seus insostenibles balanços financers. I tot això ho posa el Govern d’Andorra, és a dir, ho paguem tots els contribuents.

Benvinguda sigui la inversió estrangera, sí, sempre. Però que sigui inversió de veritat i que vingui de la mà de projectes de contrastada solvència. Si no és així, repetirem la disbauxa Grífols... i els ciutadans d’aquest país no s’ho mereixen.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT