PUBLICITAT

És un dret fonamental per a totes les dones

El tema de l’avortament encara no és una realitat al nostre país i estaria bé que ho fos en un futur no molt llunyà.

És un dret fonamental i bàsic que han de tenir totes les dones. Decidir si donar a llum o no a la criatura és una qüestió important a valorar amb tot el que comporta el naixement d’una nova vida, no és un tema fàcil de decidir quan potser no t’has quedat embarassada per voluntat pròpia.

S’ha de continuar lluitant per adquirir aquest dret el més aviat possible perquè si no es lluita, evidentment, no s’aconseguirà, ens hem de reivindicar amb aquest tema perquè algun dia pugui ser una realitat i que ja mai més ninguna dona s’hagi de preocupar o angoixar amb l’avortament. 

També és cert que el termini per avortar ha de ser controlat fins a un cert punt, i quan l’embrió no estigui quasi desenvolupat sigui una opció, ara bé, si l’embaràs ja està avançat el fet d’avortar ja no es concep de la mateixa manera perquè en aquest cas, fer-ho ja no té les mateixes conseqüències per al fetus, i evidenment tampoc pels pares. 

No pot ser que al segle XXI una decisió tant important com aquesta depengui del Vaticà, ja que deixa al Principat en molt mal lloc, quan en d’altres àmbits som capdavanters. Tan de bo abans del que ens pensem pugui ser una realitat, i encara que Andorra sigui un Coprincipat, es pugui avortar sense haver de baixar al país veí a fer la gestió, encara que la despesa vagi a càrrec de Govern.

Les dones tindrien la llibertat que sempre han merescut, com a dret fonamental, i deixaria de ser un tema polèmic i a l’ordre del dia en el nostre país.

S’ha d’aconseguir sigui com sigui el dret a l’avortament, i el dia que es faci realitat les dones tindran una bona raó per seguir escollint Andorra.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT