PUBLICITAT

Un planeta millor és possible si tots prenem consciència

L’objectiu és i ha de ser sempre avançar en el camí de la transició ecològica per protegir el medi ambient. I així s’està fent des d’Andorra. De fet, l’acord entre el Principat i Espanya impulsant una nova interconnexió elèctrica ajudarà al país en matèria de seguretat i qualitat del subministrament elèctric.

És ben bé que si no tens alguna cosa, ho has d’anar a buscar, i això és el que està fent el Govern, moure’s a altres països per buscar acords que beneficien als ciutadans andorrans.

La transició ecològica hauria de ser un repte en tots els aspectes de les nostres vides tot i que encara estem molt lluny d’aconseguir-ho.

Perquè ja no només depèn tot dels governs sinó també dels ciutadans. No tot és aplicar restriccions perquè els consells hi poden ser, però no en farem res si tots no hi col·laborem. I fer-ho sembla fàcil, però no ho és tant. De fet, sempre s’ha recomanat tenir una temperatura moderada de la calefacció a casa, a les botigues o oficines. Es fa? No sempre. Ens sembla que és cosa dels governs o dels altres i ens comparem dient que si els altres no ho fan per què ho hem de fer nosaltres. 

Doncs bé, almenys s’hauria de començar perquè això es converteix en el peix que es mossega la cua. Uns no ho fan perquè els altres tampoc ho estan fent i així successivament.

No es tracta d’esperar que la resta de persones ho facin sinó d’anar fent el que nosaltres considerem que és millor pel planeta.

Tampoc cal anar a casos extrems, com exemples que no cal mencionar, però tots hem de posar el nostre gra de sorra per convertir el món en un lloc millor i, sobretot, no carregar-nos el planeta.

Així que sí, la notícia que ens van donar ahir és positiva no només perquè es garantirà qualitat en el subministrament sinó perquè també, de mica en mica, s’anirà contribuint a convertir les instal·lacions elèctriques en quelcom més ecològic.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT