PUBLICITAT

Uns diuen blanc i els altres diuen negre

Uns diuen blanc i els altres diuen negre. I aquesta és la tònica habitual que es respira al món de la política a les portes d’unes eleccions. Es nota d’hora lluny que estem a punt d’entrar en campanya electoral i es comencen a buscar les pessigolles entre ells.

Tot i que raó no en falta al demanar que s’aturin les negociacions amb la Unió Europea. L’acord d’associació no és una tonteria per un país com Andorra, i més tenint en compte que un fet tan transcendental no passa gaire sovint. Per això, és totalment legítim demanar que s’aturin les negociacions d’acord amb el que estipula la Constitució del país. 

Una banda ataca i, per suposat l’altra banda no només contesta sinó que contraataca. El cap de Govern en funcions, Xavier Espot, va atendre als periodistes ahir al vespre i va assegurar que no s’estava fent res que no es pogués fer i va demanar al PS-SDP deixar de banda els debats estèrils i fora de to.

Cap debat és estèril si afecta a la ciutadania de la manera que ho faria un acord com aquest. 

Potser el que cal és deixar de banda les diferències polítiques i centrar-se en el que és important per Andorra. No cal entrar en si el Govern està legitimat o no per estar negociant amb Europa sinó que el que cal és que tots els partits del país es posin d’acord amb aquest tema i expliquin als ciutadans els pros i contres que tindria un possible acord d’associació amb la Unió Europea. Perquè a vegades es veu molt bé tot el que hi ha fora i el que tenen els altres i no ens n’adonem que el millor potser ho tenim dins.

Venen eleccions, una oportunitat ideal per explicar aquests temes als ciutadans i, una vegada fet això, ja es veurà.  Però ara el que cal és calmar els ànims i deixar aquests temes pel proper Govern.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT