PUBLICITAT

Les llistes electorals queden pràcticament definides

Les llistes electorals van quedar ahir diumenge pràcticament definides, amb poc marge per a la sorpresa durant la jornada d’avui en què els diferents partits tenen fins les 12 del migdia per presentar les respectives candidatures al Govern, en el cas de les nacionals, i als comuns, en el cas de les territorials. Així les coses, Demòcrates es consolida com la força amb més opcions per aconseguir la victòria el proper 2 d’abril, ja que aconsegueix traçar pactes en l’àmbit parroquial amb els seus socis de legislatura, que en aquests comicis es presenten dividits a causa de l’escissió que van patir, i també amb d’altres formacions petites. Precisament això va destacar ahir Espot just abans d’intervenir en el congrés del seu partit. Al mateix temps, Acció i Liberals d’Andorra (L’A) aconsegueixen marcar perfil propi, mentre tracen pactes parroquials amb el seu soci de Govern. Aparentment, en la bancada de la majoria, tots hi surten guanyant, però això s’haurà de valorar després del veredicte de les urnes. 

A l’altra banda de l’oferta electoral, el Partit Socialdemòcrata (PS) finalment estarà present a totes les parròquies excepte a Canillo, un feu tradicionalment complicat pels socialdemòcrates. Així les coses, l’aliança amb Progressistes-SDP ha estat força profitosa, a priori, per la formació de Jaume Bartumeu, ja que ha aconseguit col·locar candidats en totes les llistes conjuntes de la coalició. A més, els socialdemòcrates, igual que Demòcrates, també assoleix acords amb formacions parroquials més petites. 

Per últim, els dos nous partits, Concòrdia i Andorra Endavant, també tindran una presència destacada en la campanya electoral. Els primers amb quatre llistes i els segons amb un anunci que va sorprendre: Elisa Muxella. A falta d’alguna sorpresa de darrera hora, el circ electoral no ha fet més que començar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT