PUBLICITAT

Els propietaris posen en dubte la funció del raonador

El raonador del ciutadà en general i Marc Vila en particular sol ser una figura que critica els diferents actors econòmics i socials, basant-se en les queixes que li fan arribar els ciutadans i que ha d’atendre, tal com està obligat pel seu mandat de servei públic. A més, sovint les seves crítiques tenen més aviat poc recorregut, ja que si bé són escoltades i tingudes en compte, poques vegades es tradueixen en solucions que el ciutadà pugui palpar. Pel que sí que serveixen, moltes vegades, és per avivar la disputa política entre els grups de la majoria i el Govern amb l’oposició. Curiosament, tot i ser una figura que prové de l’òrbita del partit governamental, és més reivindicat per part de l’oposició que no pas pels seus excompanys.

Ara bé, en aquesta ocasió ha estat ell el que ha rebut crítiques, per part de l’Associació de Propietaris de Béns Immobles (APBI), ja que consideren que ha d’atendre al conjunt de la població i no només un determinat col·lectiu, encara que sigui més desafavorit. En aquest sentit, demanen que també es tinguin en compte les demandes dels propietaris, que es reafirmen en la voluntat que ha de ser el mercat immobiliari el que s’autoreguli i que no hi hagi intervenció per part dels poders públics. També reclamen que es tingui en compte el paper dels comuns, un actor també significatiu en la problemàtica de l’habitatge i que sovint no es té prou en compte.

És normal que els propietaris mirin pel seu interès i, a més, creuen que la seva manera d’enfocar el problema faria que la situació millorés, però mentrestant no es poden deixar desemparats els llogaters, molts dels quals ho passen malament per poder afrontar els pagaments. Ara bé, també és cert que alguns propietaris que encara estan pagant hipoteques tenen mala peça al teler amb l’augment dels tipus d’interès. Qüestió d’equilibris.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT