PUBLICITAT

El PS no presentarà llistes a totes les parròquies

El Partit Socialdemòcrata (PS) va aprofitar la jornada d’ahir per fer balanç de la legislatura i posicionar-se per la campanya electoral que començarà ben aviat. Primer, però, arribarà la presentació de llistes, dilluns vinent. En aquest sentit, els socialdemòcrates van anunciar que no presentaran llistes a la Massana i a Canillo, un fet que els resta moltes possibilitats de victòria, sobretot tenint en compte la naturalesa del sistema electoral, que penalitza el resultat final si no s’assoleixen el màxim de parròquies possibles. Així les coses, Demòcrates té així més opcions de revalidar la victòria, sobretot tenint en compte que la resta de formacions tampoc aconseguiran presentar-se a totes les demarcacions territorials.

En el balanç de la legislatura que els membres del grup parlamentari van fer ahir davant dels mitjans de comunicació, van reiterar la crítica cap a la majoria parlamentària i el Govern referent a la problemàtica de l’habitatge, que en aquesta ocasió van qualificar fins i tot de «frustració». És ben cert que aquest és un tema que el PS n’ha fet bandera i ben segur que ho continuarà fent durant la campanya electoral. Caldrà veure si els electors s’agafen a aquest missatge i Pere López aconsegueix centrar el desgast de l’acció de govern en aquest tema, tot i que el Govern encapçalat per Xavier Espot també pot presentar una bona gestió de la pandèmia –tema cabdal de la legislatura, encara que quedi enrere en el temps– per contrarestar les embranzides que els socialdemòcrates no s’estalviaran.
Amb aquest context, sens dubte la campanya electoral serà entretinguda i renyida, també per la presència dels nous partits, amb un munt de temes que seran motius de debat i controvèrsia. La lluita serà renyida, però un cop més la majoria que ha estat governant el país parteix amb un cert avantatge.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT