PUBLICITAT

El Consell plega veles sense data per a les eleccions

Semblava que no arribaria mai, però al final ha arribat. És el final de la legislatura, però acabarà amb una traca final que inclou una intensa doble sessió parlamentària que es preveu maratoniana, amb lleis rellevants pendents d’aprovar i amb la convocatòria per a les eleccions encara per definir. És a dir, tancarà el parlament sense que el cap de Govern, Xavier Espot, hagi signat el decret. Cal recordar que a l’estiu ja ens va amenaçar amb un avançament tècnic de les eleccions el mes de desembre passat que mai s’ha produït, unes presses que han quedat lluny i fins i tot s’han diluït, ja que al final s’esgotarà la legislatura pràcticament fins al temps de descompte.

Així les coses, els consellers generals encaren una doble jornada parlamentària amb deures pendents que, ben segur, allargaran el debat fins ben entrat el vespre. Avui destaca la llei dels advocats i el respectiu col·legi professional, la norma sobre els treballadors per compte propi, la modificació del Codi de família (amb l’ajuda inclosa del Tribunal Constitucional) i el marc regulador del procés de constitució d’una societat. Però la part més important serà precisament la que clourà la legislatura: l’aprovació del pressupost de l’exercici del 2023, amb reserves d’esmena del PS incloses, naturalment sobre l’habitatge, el tema estrella de confrontació d’aquests darrers mesos entre majoria i oposició, i la disposició addicional que contempla la prejubilació dels funcionaris amb el 60% del salari, una despesa que podria pujar fins als 300.000 euros anuals.

A partir de dimecres, doncs, el parlament tancarà les portes, o almenys això es preveu, i segurament hi haurà eleccions entre finals de març i principi d’abril. La cursa ja està oberta i aquesta doble sessió al Consell General servirà als grups per posicionar-se davant l’electorat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT