PUBLICITAT

Espot aprofita la televisió pública per fer balanç del curs

El programa de televisió 'El cap respon' és una molt bona idea, però depèn com es faci i quan es faci. D’entrada, que el cap de Govern respongui les inquietuds dels ciutadans no només és d'aplaudir, sinó que fins i tot és necessari. Ara bé, que ho faci a les portes del final de la legislatura, poques setmanes abans d'una convocatòria d’eleccions i amb els partits escalfant motors pel circ electoral, no sembla precisament el millor moment, perquè els més malintencionats poden concloure que es fa servir la televisió pública per fer-se autobombo i entrar a l’arena electoral més ben situat que els seus oponents, fent servir un mitjà que paguen religiosament tots els ciutadans. Semblaria més raonable fer-ho a la meitat de cada any de legislatura, per posar un exemple, i retre comptes davant dels ciutadans mentre encara hi ha temps per revertir algunes polítiques.

Però no només cal parlar del quan, sinó també del com. Es fa evident que el format d’enviar les preguntes prèviament per part dels ciutadans i que sigui el mateix Govern qui seleccioni les que es contestaran i les que no, amb temps suficient per preparar la resposta i sense possibilitat de rèplica, no sembla el més transparent. Un governant d’altura s’hauria de sotmetre en directe a les preguntes ciutadanes, amb un mínim de selecció dels ciutadans presents a la sala, però sense conèixer les preguntes.

Així les coses, encara queda molt camí per fer en la gestió de la televisió pública, que no pot ser una extensió del Govern, amb directores posades a dit sense cap filtre previ, i programes de dubtosa oportunitat que més aviat serveixen per realçar la figura governamental i no pas per donar un servei real al ciutadà. Tant que es treu pit amb l’homologació en certs aspectes, en aquest encara s’està molt lluny d’assolir-la. Temps al temps.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT