PUBLICITAT

La cuina d’alçada se cita al país i li dona protagonisme als locals

L’Andorra Taste ja està s’està cuinant a la parròquia d’Escaldes-Engordany. Després d’un sopar de gala, la inauguració oficial i les primeres ponències, aquest congrés gastronòmic ja ha atret una allau de compliments, i no és gens estrany. En primer lloc, aquesta cita de cuina d’alçada a permès acostar al Principat un seguit de professionals de renom, tant locals com dels països del voltant i llunyans. Aquesta concentració de talent només es pot traduir en un retorn positiu entre tots els participants, i especialment pels andorrans, que tenen a tocar experiències de gran trajectòria per enriquir la seva cuina. D’altra banda, la gastronomia andorrana també ha esdevingut el focus d’atenció –malgrat que el territori convidat siguin els Andes–, ja que l’amfitrió acaba tenint part principal en aquest escenari a gran escala. Un escenari que ha cridat l’atenció de prop d’un miler de participants i desenes de mitjans vingut d’arreu. I en darrera instància, i com una pedra més en el camí de la diversificació turística, l’Andorra Taste contribueix a l’efecte crida dels visitants gurmets, aquells que es desplacen als indrets per gaudir del menjar autòcton o fins i tot, només per fer un àpat en un establiment en concret. Aquesta trajectòria ja fa anys que s’està treballant, i de mica en mica s’està consolidant amb l’aterratge al Principat de xefs de renom mundial, l’engegada de projectes gastronòmics d’allò més interessants i una aposta pels productes de qualitat. I aquest darrer punt no només fa referència als ingredients luxosos i plats de noms impronunciables, sinó també a una promoció de l’ús dels productes de proximitat i de temporada, que a més de ser més suculents suposen també una gran contribució a la sostenibilitat. Brindem per un creixement del sector al país i desitgem que aquest a cita es mantingui els anys vinents. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT