PUBLICITAT

Els nutricionistes alerten d’una regressió dels hàbits alimentaris

La inflació vigent i que mes rere mes empitjora està comportant una afectació directa en la vida de les persones. Un dels camps que s’ha vist impactat ha estat el de la nutrició, i en aquest sentit, diversos dietistes del Principat han corroborat un canvi d’hàbit i una reducció del consum d’aliments frescos i de qualitat. La dieta mediterrània, que tradicionalment ha estat la més promoguda pels professionals, comporta la ingesta de molts productes frescos, els quals actualment pateixen una tendència alcista força pronunciada. Així, segons van alertar les nutricionistes Katia Durich i Yolanda Mayans, aquest context pot ocasionar que les famílies amb menys poder adquisitiu busquin alternatives més econòmiques, i que potser «no ofereixen el mateix valor nutricional». D’altra banda, aquesta situació també comporta un agreujament dels problemes de salut en les persones que ja tenen condicions, ja que una mala alimentació afecta negativament a qualsevol malaltia. Així, davant d’aquest panorama, els professionals de la nutrició estan adaptant la seva tasca, optant per exemple, per fer recomanacions més genèriques a l’hora de prescriure un menú, per tal que els seus pacients puguin acabar-lo de dissenyar amb aquell producte que trobin al moment o que pugui gaudir d’un millor preu, dins d’un marc determinat. No obstant això, aquest context pot contribuir positivament respecte del malbaratament alimentari, una de les grans problemàtiques del primer món. Tal com han incidit les dietistes, l’augment dels preus s’ha traduït en una millor planificació de les famílies a l’hora de fer la compra, reduint el volum i vigilant que els aliments no es facin malbé. En definitiva, els dietistes i nutricionistes hauran de continuar fent mans i mànigues per tal que els pacients segueixin les seves pautes, amb l’afegit de l’increment dels preus.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT