PUBLICITAT

L’assetjament escolar, la xacra que cal eliminar de les aules

L’assetjament escolar és sens dubte una de les formes de violència més agres que pot patir un menor. Que el teu entorn directe, companys del moment que sempre s’ha venut com el més dolç de la vida, t’ataqui i maltracti de forma cruel és sens dubte un capítol que et marca per sempre i que, tot i que pot curar, és possible que deixi cicatriu. A més, des de fa uns anys, les escoles també han de fer front a una nova forma de bullying, el ciberassetjament, que és encara més silenciós i difícil de seguir. Per això, així com el professorat i equips directius han d’aprendre les virtuts i bondats que aporten les noves tecnologies, també han d’estar molt atents de la seva part fosca, i sobretot, enfrontar-la de forma decidida. De fet, un bon exemple de la tecnologia ben emprada és precisament l’aplicació b-resol, que permet a les víctimes posar nom a què pateixen sense haver de passar pel tràngol d’explicar-ho en persona. I per això, aquesta facilitat ha permès que, avui en dia, la meitat dels avisos siguin posats de manifest a parts iguals entre l’eina i la paraula.

Jornades com la celebrada ahir a la capital per part del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior de la mà de l’ACB i el MoraBanc són molt rellevants per recordar dia a dia que aquesta xacra existeix, i que de fet, tal com va indicar la titular de la cartera, Ester Vilarrubla, han crescut arran de la pandèmia i la incertesa que aquesta ha generat als estudiants. És en aquests aspectes que, novament, es fa palesa la necessitat de donar lloc a la salut mental i la seva atenció, també dins les aules, cosa que segons la ministra, ja s’està fent.

Però, per fer front a l’assetjament escolar no hi ha millor forma que l’experiència, així que donar veu a les víctimes, com en la jornada d’ahir, és una gran fórmula. I és que la seva valentia demostra que, al final, qui té el problema no són els que pateixen el bullying, sinó els que el fan. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT