PUBLICITAT

Les mesures s’agraeixen, però tothom hi troba mancances

En plena ressaca del gran anunci del Govern en relació al paquet de mesures per frenar la pèrdua de poder adquisitiu dels ciutadans del país, tots els agents implicats han aprofitat per fer-ne la valoració i presentar les seves contraofertes. O més aviat, gairebé tots han presentat les seves propostes. En el cas dels sindicats, l’USdA posarà sobre la taula de la pròxima reunió del Consell econòmic i social l’augment de tots els salaris dels treballadors, independentment del que cobrin, i demanaran la tretzena paga. En relació amb l’habitatge, animen a gravar els lloguers elevats, i finalment, instaran al Govern a efectuar una reforma fiscal integral. I és que, tal com va valorar el seu secretari general, Gabriel Ubach, la problemàtica del poder adquisitiu no és d’ara, sinó un «problema estructural» del país. Des de la patronal també tenen pensada la seva recepta per a fer front a la situació actual, que implica introduir noves bonificacions fiscals, de l’IRPF i de l’Impost de Societats, per tal d’equilibrar l’augment salarial que hauran d’assumir les empreses.

Val a dir, però, que almenys aquests actors van ser convocats i se’ls van explicar les mesures i els seus motius, cosa que no poden dir les companyies de transport públic, que lamenten que encara és hora que l’Executiu els citi per presentar-los una mesura tan cabdal com la gratuïtat del transport públic. I resulta curiós que una informació d’aquesta dimensió no se’ls fes arribar a les concessionàries, però sí a un mitjà de comunicació. 

Finalment, l’oposició va titllar de «pedaç» les accions plantejades pel Govern, i van suggerir que la proximitat de l’anunci d’aquesta bateria de mesures tan populars amb la manifestació del Dia del Treballador, aquest diumenge vinent, no té res de coincidència, i resulta l’inici d’una campanya electoral que ja es cou.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT