PUBLICITAT

El clic al cotxe elèctric ja s’ha fet a Andorra, peti qui peti

L’augment del preu de la llum ha trasbalsat i trasbalsarà el conjunt de la societat i l’economia andorrana, així com passa a la resta d’Europa. L’increment del cost de la vida general de segur farà replantejar algunes despeses a les llars, i entre aquestes s’hi podria trobar la gran inversió que suposa un canvi de vehicle. No obstant això, el que el sector creu que és indubtable és que tothom qui es decideixi a comprar un cotxe tindrà en compte l’element de mobilitat sostenible en la seva elecció.

Segons explica el president de l’Associació d’Importadors de Vehicles d’Andorra (AIVA), Carles Sansa, el preu de la llum és «un factor a tenir en compte», però considera que no tindrà «un pes negatiu de cara a decidir la compra d’un vehicle 100% elèctric». Fer el pas a aquesta tipologia d’automòbil continua sent arriscat pel que fa a qüestions d’autonomia i disponibilitat de punts de càrrega, per això els híbrids han estat sempre el pas intermedi. No obstant això, les dades demostren un ascens continuat de les vendes dels cotxes impulsats únicament per electricitat. I és que, tal com va incidir el mateix Sansa «és un camí sense retorn».

En aquest context, el Pla Engega s’ha erigit en el millor aliat per afavorir la tria dels conductors andorrans en aquest traspàs en clau verda, i cada euro que incrementi es traduirà en més cotxes d’aquestes característiques. De fet, el Principat té l’oportunitat d’esdevenir un referent en la matèria arreu d’Europa, aprofitant les seves dimensions, la necessitat de transport de les parròquies altes al centre, i el monopoli del sector energètic. 

Així, tenint en compte que el canvi haurà de fer-se peti qui peti, val més que sigui amb una progressió decidida i sense buscar alternatives per allargar l’agonia dels carburants fòssils, i impulsant de retruc la producció d’energia renovable al país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT