PUBLICITAT

Una inversió necessària per millorar l’atenció sanitària

El CREI va prenent més i més forma a mesura que passen les setmanes, amb el juny d’enguany com a data per obrir les portes. Des de l’oposició, i més concretament el Partit Socialdemòcrata, s’han mostrat molt interessats per conèixer l’avenç dels treballs i la gestió que se’n farà, i la darrera bateria de preguntes feta per Pere López al Govern ha permès donar més pistes del servei que oferirà. Tindrà una capacitat màxima de 35 places entre residencials i de dia, totes elles adreçades a residents del Principat; tractarà joves d’entre 12 i 21 anys; es durà a terme un treball d’integració a la comunitat del centre amb el veïnat de la zona de Santa Coloma on s’ubica; i es gestionarà de forma indirecta mitjançant la concessió.

Com passa sempre, l’element que més crida l’atenció en la resposta facilitada per la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, és el que té a veure amb l’aspecte econòmic. I és que s’ha pogut saber que el cost aproximat del servei ofert pel CREI serà de 850.000 euros l’any. Una inversió que correspondrà a l’atenció residencial, estimada en 270 euros per persona i dia i que serà finançada íntegrament per l’Estat, i de 46 euros diaris pels usuaris diürns, que serà de copagament.

A ningú se li escapa que aquestes xifres poden resultar elevades tenint en compte les dimensions del país. Ara bé, tothom és també conscient de la realitat respecte de l’atenció en salut mental que presenta actualment el país, i que suposa un trasllat a l’exterior en la majoria de les patologies. Estem davant d’una inversió necessària per garantir una assistència primordial, i que per culpa o gràcies a la pandèmia, s’ha guanyat el lloc que es mereix. Així que, no, el CREI no és una despesa inassumible per Andorra, és una aposta per la qualitat de vida de tots els joves perquè siguin adults més sans en el futur.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT