PUBLICITAT

Andorra manté el diferencial de preu dels carburants

Andorra manté el diferencial de preu del gasoil i la gasolina respecte dels països veïns. Així ho asseguren els representants del sector, tot i que tant a França com a Espanya s’han implementat mesures per reduir de forma directa el cost dels carburants: un descompte determinat que s’aplica als clients a l’hora de passar per caixa. El dubte sobre si aquest diferencial és encara palpable o no és amb les benzineres de marca blanca, altrament conegudes com a low cost. Respecte d’aquestes, alguns actors assenyalen que aquest diferencial, tret distintiu del Principal, ja no existeix.

En qualsevol cas, des de l’Associació d’Importadors i Distribuïdors de Carburants d’Andorra (Asidca) assenyalen que la clau per tenir aquest diferencial positiu és que compren el producte diàriament, i en un context de volatilitat com l’actual per la guerra d’Ucraïna, això els permet poder aconseguir millors preus de compra. Tot i això, el fet que, almenys de moment, el Govern no pensi a implementar accions similars al Principat, podrien posar en joc el manteniment d’aquest diferencial, i acabar amb un dels atractius del viatger de pas. Tampoc es pot oblidar la taxa verda, que malgrat que aporta un retruc molt positiu per a la societat, ha coincidit amb aquest context de tensió al mercat.

Així que no, pels quins haguessin pensat a fer una excursió fins a la Seu d’Urgell aquest cap de setmana per omplir el dipòsit, han de saber que, a hores d’ara, serà un viatge en va perquè no hi guanyaran res; al contrari. Però és del tot comprensible la voluntat de buscar maneres d’estalviar tant com sigui possible, veient com s’ha inflat l’IPC avançat del mes de març o perquè ens situem ja en els dies on l’electricitat factura més cara que fa dos. Al contrari, podrem continuar rebent els veïns del nord i del sud, presumint d’uns preus dels carburants més competitius.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT