PUBLICITAT

Andorra fa un pas de gegant en el camí de la igualtat

Des d’avui, Andorra és una mica més paritària. Ahir a la tarda, el Consell General va aprovar de forma unànime la Llei per a la igualtat efectiva entre dones i homes, en una jornada que la majoria de representants de la cambra van coincidir a definir com a «històric». I de fet, la rellevància d’aquesta fita va generar emoció als assistents i un també inusual aplaudiment al final de la votació. I no sorprèn. 

El text, que gira entorn de cinc objectius fonamentals, haurà d’esdevenir la guia de tots els actors de la societat per tal d’assolir els objectius que marca la llei. Uns objectius tals com els que va fer esment el cap de Govern, Xavier Espot, en la seva exposició, com l’eliminació de la discriminació, la presència al 50% de dones i homes a la vida pública, o l’elaboració de plans d’igualtat. A més, també es crea l’Institut Andorrà de les Dones, que es pretén que sigui autònom, àgil i executiu, i que haurà de vetllar pel desplegament efectiu de la llei.

També hauran d’estar atentes  les representants de les entitats feministes del país, que ahir es van deixar veure a l’hemicicle durant el debat. Caldrà animar-les perquè estiguin vigilants als passos de les administracions per l’aplicació d’aquest text i la seva millora al futur, però confiem del tot que així ho faran. 

I és que, malgrat que avui puguem celebrar aquest pas de gegant que ha fet el Principat, la realitat és que encara hi ha molt camí per fer en l’àmbit de la igualtat, i a ningú se li escapa. Ara per ara, esperem que el que ara es plasma sobre el paper pugui esdevenir una realitat plausible ben aviat, per tal que així, puguem continuar enfilant les accions per la igualtat. A més, això no serà responsabilitat única de la classe política, sinó que és una tasca de tots i cadascun de nosaltres aconseguir que el que ara són propòsits i objectius, es facin realitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT