PUBLICITAT

Torna el programa Okupa’t d’Escaldes-Engordany

El Comú d’Escaldes-Engordany ha anunciat que aquesta primavera engegarà la quarta edició del programa Okupa’t, el qual té com a objectiu que els joves de la parròquia assoleixin les eines necessàries per incorporar-se al món laboral amb els millors coneixements. Enguany, però, es presenten algunes diferències respecte a altres vegades, com la durada del projecte, que passa de dos a tres mesos, tot i que la voluntat és adaptar-se a les necessitats de cada persona i que es vagi «modulant» segons el seu perfil. Tanmateix, es treballaran tècniques de comunicació i habilitats i el Servei d’Ocupació oferirà una formació sobre els drets i deures laborals, així com sobre els primers auxilis i la manipulació d’aliments. 

Tenint en compte que els joves que participen en aquest programa no tenen molt clar a què es volen dedicar –cosa perfectament comprensible entre els 16 i els 21 anys– és interessant que el comú s’hagi preocupat de conèixer les seves necessitats com a institució i, per tant, els ofereixi a ells la possibilitat d’especialitzar-se en quelcom concret que l’ens requereix. Així, els joves poden aconseguir una feina, el comú cobrir una mancança i la població general beneficiar-se’n. 

Entrar al programa, però, no és accessible per a tothom, ja que a més de complir amb l’edat, la persona no pot estudiar ni treballar i ha de presentar algun problema sociofamiliar o socioeducatiu. És per aquest motiu que l’atenció és tan especialitzada i els grups es redueixen a vuit persones. Els interessats han d’inscriure’s al comú i sotmetre’s a una entrevista i preselecció. 

Sigui com sigui, la iniciativa del comú escaldenc és positiva i imprescindible per evitar que cap jove es quedi desemparat i, sobretot, sense futur. De fet, totes les institucions han de vetllar per això i seria bo que la resta de corporacions impulsessin projectes semblants.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT