PUBLICITAT

Preocupació davant l’escandalós augment del preu del carburant

En la teoria del caos es parla d’un concepte anomenat efecte papallona. Aquest consisteix en el fet que si en un sistema es produeix una petita pertorbació, mitjançant un procés d’amplificació, podrà generar un impacte considerablement gran a curt o mitjà termini.

Doncs bé, no és que hagi succeït una lleu variació, és que ha esclatat una guerra a Europa, enmig d’una pandèmia i amb una crisi energètica sense precedents, així que com no podia ser d’un altre manera, estem començant a patir les conseqüències de tot aquest desgavell amb un augment de preus, que sembla no tenir sostre, però que de segur no ens farà tocar el cel ni la glòria, sinó tot el contrari: serem més pobres i dependents. 

Els brillants polítics que tenim no deixen de sorprendre’ns amb la seva incapacitat per fer alguna cosa, i assistim a ocurrències com l’última del senyor Borrell, que ostenta el càrrec d’alt representant de la Unió Europea per assumptes Exteriors i Política de Seguretat, que proposa que baixem uns graus la calefacció i així aconseguirem abaixar la factura de l’electricitat. Ara, amb el carburant, potser surt a dir que deixem tots el cotxe i anem amb bici i que els transportistes portin les mercaderies amb carros tirats per cavalls, per davallar el preu del Brent. I de passada, arreglem una mica el medi ambient, apel·lant la responsabilitat individual. 

La població encara atordida per la sotragada que ha suposat la covid,  ha aguantat estoicament: restriccions, una inflació que ja era evident abans que explotés el conflicte, i una lluita titànica per mantenir a flotació les empreses i els llocs de treball. I ha trigat a reaccionar, però per fi, el sector del transport a Espanya ha despertat i prepara per dilluns una vaga indefinida. Qui pensi que això no afectarà Andorra, que vagi estudiant la teoria del caos, perquè ja només ens falta que arribin els extraterrestres i ens caigui un meteorit. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT