PUBLICITAT

Francesc Viaplana se suma a la participació d’Andorra als Jocs

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana, ha reconegut obertament que considera «positiu» que Andorra participi en uns hipotètics Jocs Olímpics d’Hivern que es disputin als Pirineus. Tot i que de moment no hi ha res segur –primer s’ha de fer un referèndum  popular i després el Comitè Olímpic Internacional seleccionar la candidatura–, en els darrers dies no hem deixat d’escoltar la conveniència o no que el Principat formi part de la fita. De fet, el mateix cap de Govern, Xavier Espot, reconeixia aquest dijous en una entrevista a Televisió de Catalunya que, «agradi o no», Andorra té el millor domini esquiable de la regió i, per tant, és un actor imprescindible en el bon desenvolupament de l’esdeveniment. Ara Viaplana, en una línia similar, reconeix l’experiència andorrana en la celebració de competicions internacionals, si bé recorda que l’última paraula no és de Catalunya, sinó del Comitè Olímpic Espanyol.

En qualsevol cas, l’acolliment o no d’uns Jocs desperta amants i detractors a parts igual a tot el Pirineu. Tot i això, la majoria, Viaplana inclòs, creu que «és una oportunitat que no podem deixar escapar», tenint en compte sobretot les infraestructures que s’haurien de fer, i que tant necessita el territori des de fa dècades. En aquest sentit, és ben certa la frase de l’alcalde urgellenc que diu que «si li va bé a Andorra, li va bé a la Seu», i a la inversa.

Un altre aspecte de l’entrevista que Viaplana ha concedit a EL PERIÒIDC és la problemàtica de l’habitatge a banda i banda de la frontera, ja que la Seu es veu directament afectada per la situació andorrana. Seria bo, doncs, que l’ajuntament i el Govern unissin esforços també en aquesta matèria per intentar trobar una solució que demostrés el que tant prediquen: que som dos territoris amics que busquen el millor pels seus ciutadans.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT