PUBLICITAT

Reobre l’oci nocturn amb aforament del 100%

Sembla que el malson en què està immers des de fa gairebé dos anys l’oci nocturn arriba a la seva fi. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va anunciar ahir que les discoteques reobren l’11 de febrer, sense restriccions d’horaris ni d’aforaments. Ara bé, el certificat covid serà necessari per accedir-hi i cada establiment decidirà si prefereix fer obligatòria la mascareta a l’interior o deixa la mascareta a casa, però prèvia presentació d’un test d’antígens negatiu. I sembla que la festa continua, perquè el ministre ja augura uns carnavals «amb la màxima normalitat», si bé va remarcar que això no significa que la pandèmia hagi acabat. Ni de bon tros. De fet, la nota negativa de la jornada la va posar l’augment de pacients a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell –nou, concretament, més quatre a l’UCI–tots ells sense ni una dosi de la vacuna. A més, un dels ingressats a l’UCI té la variant òmicron, fet fins ara inèdit, ja que tant experts com antivacunes presumien de la mínima gravetat d’aquesta soca.

Així les coses, l’últim cap de setmana s’han detectat 209 casos nous, els actius continuen a la baixa amb 1.460 i les defuncions es mantenen en 147. Quant a la vacunació, hi ha 113 menors inscrits en la plataforma, mentre que el 82,74% de la població major de 16 anys ja ha rebut la pauta completa. Aquesta bona dinàmica també es reflecteix en les aules, amb un descens de 14 classes menys afectades i amb la vista posada a la retirada de la mascareta en els grups bombolla en un parell de setmanes i l’eliminació dels cribratges setmanals a les escoles.

Sigui com sigui, no hem d’oblidar que la reobertura de l’oci nocturn arriba tard per alguns locals, com l’Eivissa Experience que fa unes setmanes reconeixia que el tancament forçat havia pogut amb ell i abaixava la persiana per convertir-se en la seu d’una empresa de neteja.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT