PUBLICITAT

La compensació a les companyies de bus, al febrer

El serial per la compensació del Govern a les companyies d’autobús pel menyscapte que els suposa l’abonament mensual de 30 euros continua. Ahir, però, es va celebrar la primera presa de contacte a través d’una comissió d’experts que ha d’arribar a un acord que satisfaci ambdues parts abans que acabi el mes de febrer. 

El repte no és senzill, ja que d’entrada uns proposen un pagament de 260.000 euros, mentre que els càlculs del Govern atorguen una xifra que amb prou feines arriba a la meitat. A més, les companyies afegeixen pressió, ja que els córrer pressa cobrar per tal de no «acumular» més tensió a la seva tresoreria. De fet, el gerent de Coopalsa, Gabriel Dallarès, va pronosticar «unes setmanes» per resoldre la qüestió. Cal destacar que per garantir la màxima transparència i imparcialitat, tant Coopalsa com Nadal, han delegat la seva representació a quatre professionals externs, com experts en transport i juristes. Per la seva banda, l’Executiu, a través d’un comunicat de premsa, es va limitar a comentar que la seva voluntat és «fixar els criteris per a la metodologia de càlcul», tot defensant que els canvis de tarifes es van impulsar amb la voluntat de «promocionar l’ús del transport públic al nostre país».

I és que des del passat mes de setembre l’abonament de bus mensual va passar de 70 a 30 euros, amb un evident perjudici econòmic per a les empreses concessionàries, però amb un també evident benefici per als usuaris. Així mateix, el Govern sempre ha defensat que aquesta mesura forma part de la seva lluita contra el canvi climàtic i a favor de la mobilitat sostenible, de manera que convé arribar a un acord just que no enlletgi una bona causa i serveixi com a establiment d’unes bases de càlcul ràpides i eficients, subjectes a possibles futures noves millores en el transport públic. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT