PUBLICITAT

Nou canvi de protocol en els positius i contactes de covid

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va comparèixer ahir per anunciar un nou protocol d’actuació en cas de ser positiu de covid o contacte. Cada vegada es fa més difícil aprendre’s la gimcana de tests i vigilàncies, malgrat que  aquestes tendeixen anar a la baixa, segons el ministre, perquè el període d’incubació de l’òmicron «és més curt». La qüestió és que a partir d’ara, si una persona és contacte de positiu i presenta els símptomes evidents de la malaltia, s’haurà de confinar i fer-se una prova d’antígens. En cas que resulti negativa, caldrà una confirmació a través d’una TMA i si, tot i així, continua sent negativa, i sempre que hagi rebut la pauta completa de vacunació, romandrà en vigilància passiva durant set dies (abans n’eren 10). Si per contra, la persona no està immunitzada, haurà d’aïllar-se quatre dies (en lloc de set), fer-se un altre test d’antígens i mantenir-se en vigilància passiva tres dies més. 

Ara bé, si el contacte no presenta simptomatologia i està vacunat, s’haurà de fer un test d’antígens i mantenir una vigilància passiva durant set dies (vers els 10 anteriors). En canvi, si no s’està vacunat, s’haurà d’aïllar quatre dies (abans n’eren sis) i fer-se un segon test, que si també resulta negatiu, li permetrà desconfinar-se, però sota vigilància passiva tres dies més.

Tot plegat per intentar que les xifres escandaloses de les últimes setmanes –ahir superaven els 5.000 actius– amainin una mica alhora que les quarantenes afectin el mínim possible l’activitat econòmica. Les escoles, però, continuen sent el punt de «cocció» del virus, en paraules del ministre, amb un total de 253 aules afectades, 29 de les quals sota vigilància activa total. Un peatge que, i en això sí que sembla que tothom hi està d’acord, tots estem disposats a pagar per tal que els alumnes puguin continuant anant a classe de manera presencial. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT