PUBLICITAT

El segell per a celíacs no acaba d’arrencar

Fa temps que sentim a parlar d’intoleràncies alimentàries de tota mena, i molt especialment de la sensibilitat al gluten. La celiaquia és una malaltia que, tot i que molts consideren que no hi ha per tant, és greu. De fet, la persona que la pateix pot acabar a l’hospital si menja quelcom que s’ha cuinat a la mateixa paella que un altre aliment amb gluten. Per això costa d’entendre com encara hi ha restaurants que no s’han posat les piles en aquesta matèria i encara n’hi ha que ni tan sols ofereixen alternatives. Per sort, cada vegada en són més els que presenten opcions per a totes les necessitats i els que es prenen més seriosament l’elaboració dels seus plats. Però des de l’Associació de Celíacs d’Andorra (ACEA) creuen que no és suficient i, malgrat que reconeixen que es tracta d’un procés farragós, animen tots els establiments del país a implementar el segell distintiu. I és que aquesta també seria una bona manera d’atraure turisme, ja que és una malaltia a l’alça mundialment i segons afirma l’ACEA, cada setmana unes cinc persones que vénen de viatge a Andorra les contacten per demanar informació. Al web d’Andorra Turisme hi consta un llistat de restaurants que ofereixen plats sense gluten, però cap d’aquests compta amb el segell oficial, perquè per a obtenir-lo cal complir amb un control de qualitat, que va des de la recepció de la mercaderia fins a la cocció dels productes, i que ofereix totes les garanties que aquell plat no ha estat contaminat per altres aliments. 

És una llàstima que avui en dia, que els menjars de tots els estils i totes les cultures són accessibles per a tots els gustos, encara hi hagi restaurants que no s’han actualitzat en aquest sentit i deixin de banda un públic que si demana una determinada opció no és per capritx, sinó per una qüestió de salut real. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT