PUBLICITAT

La sisena onada vindrà després de les vacances

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va reaparèixer ahir per alertar que és possible que després de les vacances, és a dir, d’aquí a poc més de 15 dies, ens topem amb la sisena onada de la pandèmia. Tot i que l’arribada massiva de turistes que estem vivint aquests dies serà en bona part responsable, el ministre va destacar que aquesta nova onada trobarà l’origen majoritàriament en nosaltres i on els andorrans i residents passem l’estiu. Ara bé, per evitar conseqüències més greus, va recordar els mecanismes de cribratge que tenim a l’abast i que són gratuïts i va convidar tothom a realitzar-se una PCR, TMA o test d’antígens tan aviat com torni a casa. Això, sumat al fet que en els pròxims dies podríem assolir la immunitat de grup amb el 70% de la població vacunada, farà que la sisena onada tingui menys incidència que les anteriors, com ja l’ha tingut la cinquena, de la qual tot just n’estem sortint. Amb tot, i com sempre insisteix el ministre, cal tenir present que el risc 0 no existeix, de manera que tot i haver rebut la pauta completa de vacunació, hem de continuar respectant les mesures de seguretat i ser cautelosos en els ambients més distesos. 

D’altra banda, Benazet va confirmar l’anunci que va fer dijous el cap de Govern, en què avançava la vacunació a les persones de 12 a 16 anys a partir del mes que ve. Una vacunació que si bé és voluntària, el titular va recomanar, tant des del punt de vista de protecció de la resta de la societat com per una qüestió d’interacció entre joves.

Respecte a la tercera dosi en persones grans que viuen en residències, Benazet va especificar que, prèviament, hauran d’haver rebut les dues anteriors i no haver passat la malaltia. Un punt que actualment s’està estudiant per conèixer el nombre exacte d’interessats, però que va en la línia que estan seguint els països del nostre entorn.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT