PUBLICITAT

Una empenta per a la carn d’Andorra

Els consumidors podran comprar a partir del proper mes d’agost la carn d’Andorra envasada en safates als establiments comercials. Aquest fet hauria de suposar sens dubte un impuls per a aquest producte, que es va posar en marxa  fa diversos anys per donar suport als ramaders del país. La societat Ramaders d’Andorra, de la qual formen part tots els productors i també el Govern, va presentar ahir aquesta novetat, que donarà més visibilitat a aquesta carn de qualitat, que des de l’inici ha tingut una molt bona acceptació. Així, a partir d’ara es disposarà d’una quarantena de referències entre el boví, l’equí i el corder, gràcies a la contractació de dos carnissers a ple temps que s’encarregaran de preparar els talls, ja sigui per a les safates, per a la restauració o per a les carnisseries. Pel que fa a la producció, es calcula que es podran elaborar al voltant d’un miler de safates, si bé els animals que se sacrificaran continuaran sent els mateixos que fins al moment. 

A més, és d’agrair que s’hagi pensat en la sostenibilitat quan s’ha acordat la comercialització en safates, ja aquest és un aspecte que cada vegada és més apreciat per la ciutadania. En aquest sentit, segons es va explicar ahir, les barquetes estaran fetes amb cartró reciclat i amb plàstics d’un sol polímer, amb la qual cosa són cent per cent reciclables. Es tracta, així doncs, d’una iniciativa interessant que pot contribuir a fer encara més popular la carn produïda al país, i d’aquesta manera continuar donant suport a un sector que, tot i la seva reduïda dimensió, és encara fonamental per a Andorra. La valoració cada vegada més gran dels productes de proximitat és una realitat, i en aquest cas està totalment garantit que els animals que es crien i s’engreixen al país seguixen uns paràmetres que permeten l’obtenció d’una carn que destaca per la seva qualitat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT