PUBLICITAT

Demòcrates tornaria a guanyar i obtindria majoria absoluta

Si avui hi hagués eleccions, guanyaria Demòcrates amb majoria absoluta. Així es desprèn de la darrera enquesta política realitzada pel CRES que afirma que la formació encapçalada per l’actual cap de Govern, Xavier Espot, obtindria un 62% dels vots. 

Al contrari del que es pugui pensar, la formació taronja surt reforçada de la crisi sanitària, després d’haver hagut d’afrontar una gestió més que complicada i haver pres decisions que, difícilment, podien acontentar tothom. Si aquestes han estat encertades o no (més enllà de tot el políticament discutible) només el temps ho dirà, però mentrestant el suport de la població a l’Executiu no només es manté, sinó que va a l’alça. A més, Espot és el polític més ben valorat amb un 7,3 pels andorrans i també el que més confiança genera, seguit del seu ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que empata amb el líder de l’oposició, Pere López.

El Partit Socialdemòcrata segueix sent la segona força, però lluny de Demòcrates amb un 19,52%. Per darrere, hi ha Liberals, Terceravia, el partit de la consellera general no adscrita, Carine Montaner, Andorra Endavant, i Progressitses-SDP. Amb tot, i aquí la mala notícia, més del 40% dels enquestats no es va decantar per cap partit, bé perquè no ho tenia clar, bé perquè no ho va voler dir. 

El que sí que es va mostrar sense embuts per primera vegada va ser la qualificació política de dretes, centredreta o extrema dreta per damunt de les esquerres. Un fet que des del CRES es vol investigar per comprovar si es tracta d’una sentiment puntual o d’una tendència real, com passa als països de l’entorn. 

Sigui com sigui, tant Demòcrates com la resta de formacions, tenen un parell d’anys per millorar els resultats, i el Govern ho hauria d’aprofitar per demostrar que aquesta majoria absoluta és merescuda i està justificada. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT