PUBLICITAT

La compra del BSA pot estar enllestida el mes que ve

La setmana passada Banc Sabadell i MoraBanc anunciaven converses per comprar BancSabadell d’Andorra amb l’objectiu de crear el banc líder en rendibilitat, solvència i negoci domèstic del Principat. Ahir, el director de l’entitat afectada, Josep Segura, apuntava a finals de juny com la data aproximada per al tancament de l’acord, minuts abans de celebrar-se, probablement, l’última junta general d’accionistes. 

De moment, però, no hi ha dia per a la compra del banc ni tampoc s’han resolt els dubtes sobre què passarà amb les 150 persones que actualment treballen a BancSabadell d’Andorra. Tot i això, Segura va considerar que en aquesta mena d’operacions acostuma a haver-hi «sinergies» i, sense dir-ho directament, va descartar acomiadaments massius, com sí que «es poden produir en països veïns [...] amb unes conseqüències especialment negatives». Una altra xifra que tampoc se sap del cert és a quant es vendrà el 51% de les accions de Banc Sabadell. Segura no va confirmar ni desmentir la xifra apareguda als mitjans de comunicació de 100 milions d’euros, al·legant que l’ens que dirigeix no forma part de la taula de negació (una negociació que, d’altra banda, encara no està tancada). 

Pel que fa a la junta general d’accionistes, val a dir que es va tancar l’exercici amb un resultat per sobre dels 10 milions d’euros, consolidant-se així el benefici de dos dígits consecutiu des de l’any 2017. 

Amb tot, el director general de BancSabadell d’Andorra va intentar amagar totes les incerteses assegurant que «nosaltres només tenim una missió i és obrir el banc cada dia i donar un bon servei als nostres clients» i va avançar que «estem preparats pel que ens toqui a cada moment». Caldrà, doncs, esperar un mes per veure com es resol tot l’entremat, sempre amb la vista posada en què el nombre de damnificats sigui el mínim possible.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT