PUBLICITAT

Naturlandia tanca el parc d’animals salvatges

Feia temps que la notícia s’esperava i ahir per fi va arribar. El director de Naturlandia, Xabier Ajona, va confirmar que l’entitat tanca definitivament el parc d’animals salvatges. Tot i que Ajona va reconèixer que la idea inicial era mantenir alguna de les espècies, finalment s’ha decidit clausurar l’àrea sencera perquè «la realitat és que no deixem de tenir una sèrie de limitacions i no som especialistes» en aquest àmbit. D’aquesta manera, el millor per a aquests animals és, efectivament, que aquesta zona de Naturlandia tanqui per sempre i se’ls traslladi a un lloc on se’ls pugui oferir una vida digna. S’ha demostrat en diverses ocasions que els animals que han passat la major part de la seva vida en captivitat quan són alliberats al seu hàbitat natural tenen una escassa taxa de supervivència i, per tant, dur-los a santuaris o associacions especialitzades en la seva protecció és sens dubte la decisió més coherent i responsable. Així, els ossos aniran a parar a Anglaterra, els llops i linxs a Grècia i els ungulats a Catalunya. 

Ara, doncs, tots els esforços de l’ecoparc se centren en la nova marca que tal com ha explicat el director en diverses ocasions consisteix en una reformulació del concepte actual amb noves activitats a les dues cotes i altres projectes. La voluntat de la direcció és «convertir-nos en un centre d’activitats no només per passar un dia, sinó per varis». Per aconseguir-ho serà necessari millorar la definició de l’oferta del parc i un primer pas seria recuperar l’autenticitat d’un entorn de muntanya real que generi experiències de natura amb itineraris de mountain bike o trekking ben definits. 

Caldrà veure com es desenvolupa tot plegat, però el fet d’haver tancat el parc d’animals salvatges és un primer pas cap a la bona direcció, ja que l’ús de bèsties per a l’entreteniment i diversió de les persones no hauria de ser mai una possibilitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT