PUBLICITAT

Nou ingressat a l’hospital i quarta onada a Catalunya

En les últimes 24 hores, l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell ha sumat un nou ingrés per coronavirus, elevant la xifra de totals a les 26 persones. Tot i que un ingressat més no hauria de suposar una gran preocupació afegida, sí que és preocupant el fet que el nombre de pacients no deixi de pujar en els darrers dies. A més, de les 11 persones que hi ha actualment a l’UCI, nou requereixen ventilació mecànica, amb la llarga estada que suposa al centre hospitalari i, sobretot, amb les seves posteriors conseqüències i una no sempre fàcil recuperació. Així doncs, i com reconeixia el cap de Govern, Xavier Espot, la setmana passada, «la situació no està per llençar coets» i és imprescindible seguir mantenint totes les mesures de seguretat vigents.

Més encara quan Catalunya ja ha entrat oficialment en la quarta onada. Feia dies que se’n parlava i tothom assumia que la nova onada estava a punt de ser una realitat, però no ha estat fins a aquest cap de setmana amb l’ingrés de 513 persones a les UCIs, i 1.711 persones més ingressades a planta, quan ja es pot dir sense embuts que la quarta onada ha arribat. Una situació que preocupa molt als experts epidemiològics, que no descarten que la pressió als hospitals sigui igual o superior a la de la primera onada, sobretot tenint en compte que els efectes de la Setmana Santa encara estan per veure. Amb aquestes previsions, sembla evident que la Generalitat haurà de dictar noves restriccions en els pròxims dies, tot i que en principi –i per primera vegada en molt de temps– no afectaran la mobilitat amb Andorra.

Sigui com sigui, el cert és que l’efecte de les vacunes encara no es deixa veure a banda i banda de la frontera i, tal com han insistit les autoritats sanitàries tantes vegades, és més important que mai que seguim respectant el distanciament social i, evidentment, l’ús de la mascareta. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT