PUBLICITAT

Setmana Santa «satisfactòria» pels pèls

Després de setmanes sumits en una incertesa que semblava eterna, dimecres passat, a última hora de la tarda i a només 24 hores de l’inici de les vacances de Setmana Santa, el govern espanyol va decidir reinterpretar les darreres mesures de mobilitat decretades per la pandèmia i donar el vistiplau a l’arribada de ciutadans espanyols a Andorra des de qualsevol comunitat autònoma, inclosa Catalunya. La notícia va agafar per sorpresa hotelers, comerciants i turistes, que no van dubtar a fer un canvi de plans d’última hora per desplaçar-se fins al Principat, ni que fos per passar un dia. Arran d’aquesta reinterpretació, des de dijous, i molt especialment divendres i dissabte, es van produir llargues cues d’entrada i de sortida a la frontera hispanoandorrana com feia mesos que no es veien. A més, l’ocupació prevista era de poc menys del 10% i, de cop, es va enfilar fins al 36,5%.

Qualsevol que es passegés per l’eix central estarà d’acord que l’arribada de turistes era innegable i si bé és cert que la nova norma no salvarà una temporada d’hivern per oblidar, també ho és que ha suposat un «respir» per a un sector que, decebut pel constant canvi de parer de la Generalitat, ja no veia la llum al final del túnel. Segons van assenyalar diversos comerciants, el balanç és «satisfactori», tenint en compte que fa només una setmana la gentada rebuda era impensable. Ara quedarà veure com evoluciona la situació epidemiològica, especialment a Catalunya, i esperem que l’allau d’aquests dies no es quedi en un simple miratge. 

Les darreres notícies, però, no van ser tan positives per al Pas de la Casa que durant un parell dies es va omplir, però que des d’avui torna a viure un déjà-vu amb l’últim confinament (gairebé) total arreu del país i es torna a convertir irremeiablement en un poble fantasma. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT