PUBLICITAT

El Procicat no es cansa d’aprovar incongruències

Sembla que la Generalitat de Catalunya no es cansa d’aprovar i anunciar incongruències en matèria de mobilitat i, concretament, en les que afecten directament a Andorra. L’última va ser aquest cap de setmana quan el Procicat, l’òrgan que s’encarrega de la gestió de la pandèmia, va donar el vistiplau a l’arribada legal de turistes catalans al Principat per Setmana Santa únicament amb prèvia reserva hotelera a l’Alt Urgell. Quan la consellera de Salut catalana, Alba Vergés, va anunciar fa més de 15 dies l’aixecament del confinament comarcal, va deixar molt clar que Andorra no quedava inclosa en la mesura, si bé el Principat i l’Alt Urgell mantenien vigent la seva assimilació. Aleshores l’estupefacció entre les autoritats andorranes i la ciutadania en general va ser majúscula, ja que si una persona pot viatjar de Barcelona a la Seu sense restriccions, el creuament de la frontera del riu Runer no hauria de tenir més complicacions, ni limitacions legals de residència.

La qüestió ara, però, és que els establiments urgellencs han d’emetre uns documents acreditatius per tal que els seus hostes puguin entrar al Principat. Malgrat que l’Associació d’Hosteleria i Restauració de l’Alt Urgell ho va valorar molt positivament, el cert és que la mesura no servirà per salvar els hotels del país, sinó que es podria arribar a considerar una (altra) broma de mal gust per part de la Generalitat, que sembla haver decidit abandonar definitivament Andorra a la seva sort.

Caldrà veure com reacciona el Govern, tot i que després de les declaracions de la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, en què admetia que l’Executiu no havia fet «cap incís» quant a mobilitat en l’última reunió amb els seus homòlegs catalans, les esperances de recuperació per al sector turístic són cada dia més llunyanes. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT