PUBLICITAT

La Cambra de Comerç ens discrimina

Durant la jornada d’ahir, el cap de Govern i el ministre de Presidència, Economia i Empresa es van reunir amb una delegació de comerciants i de la Cambra de Comerç en què, segons va informar la televisió pública, es van exposar les dificultats existents per mantenir els negocis oberts i la incertesa pel futur. I diem segons va informar la televisió pública perquè els esforços fets per aquest rotatiu per aconseguir declaracions d’algun representant de la Cambra van ser en va. Concretament, des de l’entitat se’ns va comunicar que no es donaria cap mena d’informació sobre la trobada, ja que el seu estadi era molt inicial i sense conclusions fermes. La resposta, tot i que inacceptable per part d’un ens que es reuneix amb el Govern del país, no hauria generat més que frustració periodística de no ser perquè minuts més tard la directora de la Cambra de Comerç apareixia a la televisió avançant que «hi ha diverses opcions sobre la taula», una de les quals seria allargar la rebaixa dels lloguers comercials. Sens dubte, un punt prou important i d’interès general per a ser traslladat a tots els mitjans de comunicació, malgrat no suposar una «conclusió ferma». 

La d’ahir, però, no va ser la primera carpetada de la Cambra a aquest rotatiu. Des del 3 d’agost del 2020 restem a l’espera d’una entrevista amb el seu president, de la qual l’únic retorn que hem obtingut ha estat la posposició de les dates acordades i excuses com que les nostres preguntes són «molt complicades» i que es necessiten «dies» per preparar-les, mentre ell ha anat apareixent en altres mitjans.

Sigui com sigui, la Cambra de Comerç és «una institució de naturalesa pública» –segons la seva pròpia definició al web– i, per tant, menystenir la premsa segons els seus interessos és una acció reprovable que ni els professionals de la comunicació ni la ciutadania hem de passar per alt.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT