PUBLICITAT

França exigirà PCR, excepte per motius de força major

Sembla que la situació epidemiològica als països del nostre entorn no millora. L’últim a donar un ultimàtum als seus ciutadans ha estat França, que aquest cap de setmana ja els ha alertat que si les coses no canvien en els pròxims dies, la possibilitat d’un nou confinament total passarà a ser una realitat. L’executiu gal per la seva banda intentarà posar fre a l’expansió del coronavirus tancant fronteres per a tots els viatgers de països no membres de la Unió Europea. Als europeus, se’ls exigirà una prova PCR amb una antiguitat màxima de 72 hores per als majors d’11 anys que vulguin accedir a territori francès, sigui per terra, mar o aire. El cas del Principat, però, és una mica especial i els residents d’Andorra podran desplaçar-se únicament a Occitània sense necessitat de presentar un test negatiu per raons degudament justificades de salut, situacions mèdiques o en el cas del trànsit dels estudiants. 

En qualsevol cas, és evident que la situació global no és bona i cada vegada són més els experts que afirmen que l’única solució, per indesitjable que sigui, és un tancament complet que obligui a aturar el món per segona vegada en menys d’un any. Aquesta opció és tan evident com ho és el fet que determinades economies no ho suportarien i, per aquest motiu, diversos governs es neguen a plantejaments tan dràstics. Ara bé, el que tampoc és just per a la ciutadania és que els mandataris deixin en les seves mans la responsabilitat de gestionar una pandèmia mundial i rebin les culpes si les xifres no milloren. 

I, enmig d’aquest escenari tan desolador, les dades al nostre país no són gaire més positives: la pressió hospitalària continua pujant i en les darreres 24 hores s’han detectat 52 nous casos positius. Una situació semblant a la que viu a Catalunya, on si bé sembla que el ritme de contagis es va estabilitzant, la saturació a les UCIs comença a ser insostenible. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT