PUBLICITAT

Més de 100 casos en un cap de setmana i brots a l’hospital

Andorra va anar a dormir ahir superant els 9.000 contagis de Covid-19 des de l’inici de la pandèmia. I és que en l’últim cap de setmana s’han registrat 137 nous positius, res a veure amb aquella vintena per dia a la qual estàvem acostumats fa només un mes. Aquestes xifres denoten un augment evident, fruit possiblement de les festes de Nadal i un cert relaxament de les mesures, i que ja ens trobem de ple i sense embuts en la tan temuda tercera onada. Més preocupant és potser els brots de coronavirus que estan apareixent a diferents plantes de l’hospital. Si divendres el mateix centre hospitalari informava de dos positius a la planta 3 –evidentment, tots els seus pacients aïllats dels Covid en una planta habilitada degudament per a ells–, ahir el SAAS en va detectar dos més a la segona planta. En aquests moments es desconeix l’origen d’ambdós brots, però s’han hagut de suspendre totes les visites i les activitats quirúrgiques no urgents programades per aquesta setmana per preocupació.

La situació no és molt millor a França. El país veí del nord va superar ahir la barrera dels 70.000 casos i els tres milions de contagiats. Tot i les restriccions actuals, com el toc de queda decretat per a les 18.00 hores, l’Executiu encapçalat per Emmanuel Macron ha reconegut que es planteja implementar noves mesures, però sense especificar quines. 

Tot plegat, el mateix cap de setmana en què Espanya, tot i seguir amb el nombre de casos a l’alça, va començar a administrar la segona dosi als primers vacunats (recordem que els vaccins han d’arribar al Principat en «els pròxims dies»). A més, la Generalitat de Catalunya, va informar que ja havia administrat 140.373 vacunes de Pfizer i havia  començat a estrenar les primeres de Moderna. Sens dubte, una molt bona notícia que esperem també poder acollir molt aviat al nostre país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT